30 augusti 2023

En av många små tankar: Snart är den dagen här?

"Just idag log solen för första gången på sjukt länge, på sista tiden har man knappast varit bortskämd med den varan. På ett sätt är det någon kroppslig mekanism som berättar om vårkänslorna, på ett annat sätt är det en falsk marknadsföring för under ytan lurar den gryende hösten och efter den kommer den hemska infernaliska vintern. Förr i tiden blev jag glad när vintern kom då var man förstås barn och förstod inte bättre, numera klassar jag vintern som den värsta tänkbara mardrömmen ever. Men jag älskar när mörkret faller tidigt, då kan man med gott samvete gå in i sin egna skira bubbla och fly bort från den bistra verkligheten som man nu befinner sig i. Landet Sverige har högt sin beredskap för terrorangrepp med ett snäpp, det känns konstigt att vårt land räknas som ett av världens farligaste länder? Det trodde man inte? 


Utanför springer visslande folk fortfarande omkring med shorts och T-shirt så även jag, den dagen som jag själv sätter på mig långbrallor kanske blir i början av oktober. På nåt sätt så krämar naturen ut den sista skälvande värmen i väntan på det kommande snöhelvetet som garanterat kommer att komma. Det är precis som det har varit under alla år dessförinnan, man blir alltid överraskad när första snön kommer, i regel kommer den någon månad innan och ligger kvar någon dag eller så? Sedan följer ett viss uppehåll sen kan snöhelvetet komma utan att be oss om ursäkt för det."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...