10 augusti 2023

En av många små tankar: Om höstens fröjder?

 "Allt eftersom vädret drastiskt har förändrats negativt så måste även alla vi andra anpassa oss efter dom nya förutsättningarna, vilket kanske inte är så himla lätt som det verkar? Hösten börjar samtidigt närma sig med stormsteg enligt mig så är hösten alla gånger redan här, med regnrusk tidigt fallande mörker vissa träd börjar redan tappa sitt lövverk. För mig personligen så älskar jag hösten alla dagar i veckan kraven dom sänks åtminstone utomhus, man vaggas in i en förhållandevis lugn mental rytm som gör att man lättare kan fasas in i den kommande vinters bitvis jobbiga kylan och med allt vad det innebär. 


Eftersom vi nordbor lever med fyra årstider förhoppningsvis än så länge men man vet inte hur länge? Så är vi knappas skrämda att gå in i det kommande mörka halvåret som kommer. Man skulle så klart anpassa sig bättre av ett ständigt sommarklimat, med kanske något sämre av ett ständigt vinterklimat typ Svalbard hela tiden? Hösten är en härlig tid med eldsprakande färger som lyser upp mörkret, sedan kan man kanske hoppa över den sjukt tråkiga november månaden som suger som är ett ständigt mörker med döda kala trän ständiga regn och molokna mötande människor."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...