13 augusti 2023

En av många små tankar: I allt det blöta?

"Det katastrofala regnet fortsätter och översvämningarna blir allt flera, många villors källare i min region står helt under vatten och det nuvarande läget är liksom bekymmersamt. Nu får man verkligen hålla tummarna på att regnet uteblir, och att värmen kan torka upp det mesta. Man kan kanske inte kallar det för naturkatastrof men näst intill. Igår var jag med hustrun och goda vänner på gig i humlehagen någon mil utanför Örebro och såg Miss Li, där hon levererade det hon skulle på en väldig hög och energisk nivå. Enligt mig så är Miss Li en av våra absolut största artister i nutiden, och kränger ur sig hits på löpande band. Vädret var helt okej fram tills sista halvtiden sedan börjarde det småregna, för att senare framåt kvällen övergå i hällregnsliknande störtskurar. 


Man fick liksom snigeln krypa fram längst motorvägen för att inte riskera vattenplaning eller liknande oväntade händelser? Vi tänkte ägna dagen i dag åt blandannat svamplockning, men det fick vi ställa in därför att skogarna i stort sätt är vattendränkta. Idag har jag den sista skälvande dagen på min ledighet sedan väntar jobbet på min uppenbarelse, jag kan förstå att jobbet har saknat mig mera än vad jag har saknat arbetet? Någongång måste man komma igång igen, att succesivt trilla in i rutinerna med parollen jobba äta sova. Eller som mina gamla husgudar Ebba Grön en gång skrek ut jobba äta sova det är inget liv det är slaveri?"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...