18 augusti 2023

En av många små tankar: Det mesta med Örebro?

"Sitter i bersån och käkar på en sitting bull en retroglass som lanserades 1983 som har fått en nytändning, minns att jag åt den med glädje. Konstaterar att det faktiskt inte har regnat idag vilket såklart är kors i taket, men på söndag är det slut på den sortens frid för då skall tydligen himlen öppna sig igen för femtioelfte gången i ordningen egentligen så är det helt galet. Detta nådens år 2023 kommer gå till historien som den regnrikaste någonsin kan jag tänka mig och framför allt det år som dom galna extremvädren har dominerat som naturligtvis är produkter av globalt miljöfördärv. I mitt stilla sinne så undrar jag hur allt det här skall sluta, troligtvis går allt åt helvete förr eller senare troligtvis förr än senare. Idag tänker jag dricka vin i parti och minut ingen skall få hindra mig, medans några polare skulle gå och se på tantvarningen Benjamin Ingrosso som uppträder på Gustavsvik här i Örebro. 


Då gillar jag hellre Miss Li hon är det fart på som jag såg förra helgen då hon uppträdde på ett mindre maxat ställe strax utanför Örebro, smaken är som baken tämligen delad. Örebro är och kommer alltid att vara en musikstad med många kända band, och framförallt så vill många spela här i staden pågrund av publiken och den härliga inramningen. Till det myckna vinet i afton tänker jag kalasa på grilla kyckling med potaisklyftor och ett gäng heta såser och tillbehör, bara sitta och hänga på altanen och supa in atmosfären både bildligt och bokstavligt. Imorgon spelar dom svenska tjejerna sin WM bronsmatch mot Australien, en match åtminstone på pappret som dom borde vinna eller måste vinna? Vad är det man säger, bollen är rund domarna är fyrkantiga linjerna ovala och stämingen cirkulär?"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...