08 augusti 2023

En av många små tankar: När tankarna blir verklighet?

 "Som en vanlig gräsrot så har man såklart sina olika tankar om ditten och datten och allt där omkring. Fram tills nu kanske våra liv har varit högst normala inom parantes, alla årstider har kommit som dom ska allt har varit frid och fröjd. I framtiden kanske man måste ställa om sina liv till nya miljömässiga förutsättningar, att kunna anpassa sig till ett liv där nya regler och normer gäller? Allt det där är såklart spekulationer till och från men jag tror ändå att en viss sanning finns där? För tillfälligt är det ganska lugnt med regnet i min region, men regnet kommer troligtvis att öka succesivt under dagens lopp och även i morgon lär det hålla på. Olika naturkatastrofer kommer i framtiden att vara vardagsmat, så nu är det upp till makthavarna att justera men även att minimera konsekvenserna av detta? 


Vad som är normalt eller naturligt nu för tiden är det ingen längre som vet, allt det där suddas ut för varje år som går. Inom en snar mansålder kommer årstidsgränerna troligtvis att flyta in i varandra och kanske bilda ett torrare och blötare klimat, men det är bara som jag tror men allt är dessbättre inte huggit i sten? Kom ihåg själv nån gång på 70-talet då vi spelade fotboll på julafton, då morsan skrek att nu får ni ta en timeout därför att tomten kommer? Man kanske skall vänta med att måla fan på väggen och avvakta undergångsprognoserna, men såklart känner man att läget nu är betydligt värre än vad det någonsin har varit förr."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...