13 augusti 2023

En av många små tankar: När livskvaliten knyts ihop?

"Jag led verkligen med den goda grannen som klippte den gemensamma gräsmattan idag, men hon kämpade på i sitt anletes svett och fick till ett riktigt bra resultat till slut. Vi bor x antal familjer i vår huskropp där vi har ett på förhand bestämt schema om både gräsklippning och snöskottning, för att på så sätt få ett par hundra spänn billigare på hyran. Helt klart är att gräsmattorna innanför och utanför häcken är vattenskadade. Vi började snabbt närma oss slutet på augusti då kan man inte begära nåt annat än en nedgradering av sommaren, rätt som det är så har vi hösten här på riktigt då får man anpassa oss efter den. Som sagt i morgon kliver man på sin kedjade stålhäst med autopiloten inställd på kneget, den här ledigheten kanske inte har varit helt klockren men visst har det funnits ljusglimtar här och där. 


Nästa vecka bjuder både på den tredje TBE sprutan samt både kräftkalas och häckklippning. Där TBE sprutan är ett måste där häckklippningen är en ren nödvändighet och kräftkalaset en sorts bekräftelse samt en belöning på det hela. Gör man inte det ena och det andra, kan man inte heller begära grädden på moset så är det bara? Från och med i morgon går man tillbaka till sina inrutade rutiner igen, och det firar vi såklart med frukostkorv egenodlad potatis och skarp pepparrotssås. Kanske passar man på att unna sig ett par extra glas vin, för att på så sätt knyta ihop livskvalitesäcken."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...