09 augusti 2023

En av många små tankar: Krona eller klave?

 "Åren går numera allt snabbare och allt det där man skulle hinna med brinner inne eller skjuts upp, eftersom det man gör i nutid tar för mycket kraft tid och energi. Nu är man inte i det priviligerade läget att man kan välja sin tid utan istället ska man anpassa sig med den fyrkantighet som gäller just nu. Visst låter det tråkigt men det är bara att gilla läget? Det kommer om man lever en tid om högst ett par år, då man kan prioritera vad som är viktigare än att bara njuta av stunden här och nu? Det kommer komma en tid då arbete inte längre är det viktigaste, naturligtvis så handlar den lyxen om ekonomi för utan kapital står man sig ganska slätt i tillvaron. Personligen så har jag snart klarat av ett helt arbetsliv, men problemet är att jag varit lågavlönad större delen och tjänat bra en bråkdel av tiden? 


När den tiden kommer och man får ha hälsan i behåll kanske man får sänka sin levnadsstandard ett snäpp troligtvis behöver man inte vara lika flashig som man har varit hittills? En bra levnadsstandard en bra hälsostatus kommer att vara det allra viktigaste när man går i pension. Det eviga regnande fortsätter att skapa stora problem lite varstans. Hösten och mörkret har kommit tidigare än normalt, kortbrallorna har ersatts av långbrallor och regnjacka. Dom flesta undrar hur den gångna vintern skall bli? Får jag gissa så blir den antingen svinkall med sjukt mycket snö, eller så blir den mild regnig och minst lika trist som en lång förbannad mörk höst typ krona eller klave som gäller."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...