08 augusti 2023

En av många små tankar: När kaoset HANS pinkat klart?

"Det där regnkaoset HANS ställer till oerhörda problem för Sverige utom i Norrland där det är högsommarväder, i min region utfärdas det röda varningar på löpande band. Det är kanske nu först som vi ser konsekvenserna av vårt vårdslösa miljömässiga handlande, det är nu som moder jord säger ifrån att nu får det fan vara nog. Naturligtvis är inte den moderna infrastrukturen anpassad för dom extrema vattenmassorna som kommer, numera är inte ord som lagom som gäller längre utan mera allt eller inget? Naturligtvis är det jobbigt när inte bilarna kommer fram på europavägarna, kanske skall biltillverkarna i framtiden tänka om och bygga antingen ubåtsliknande bilar eller luftburna farkoster. 


Sådana hemskheter som HANS får vi nog leva med i framtiden för det lär ju knappast inte bli bättre, kanske måste även landskapsarkitekterna tänka om hur dom skall kunna anpassa det myckna regnet utan att stadskärnan dränks i vattenmassorna. Det är bara en tanke så god som nog. Det som vi tycker är normalt är tyvärr inte längre normalt, allt det där rubbas ur sitt läge och nu är det andra förutsättningar som gäller. Kanske skall man inte bygga hus vid vatten som tenderar att svämma över, kanske skall man bygga så högt uppe som möjligt? Sådana där frågor överlämnar jag till framtidens stadsskapare."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...