27 februari 2022

En period med bättre jobb?

I mitt nuvarande jobb som vaktmästare får jag en inblick i många människors liv i många människors olika livsöden, på olika villkor och förutsättningar ingen är den andre lik i regel? I min position som vaktmästare eller allt i allo har jag både tystnadsplikt https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/artiklar-1/etik-och-lakarroll/2014/10/da-tystnadsplikt-ersatts-av-informationsdelning/ samt ett moraliskt och etiskt ansvar. Ett ständigt givande och tagande i olika uppstådda situationer på gott och ont. Att lösa det som lösas kan. Jag trivs som fisken i plurret med jobbet om dess problemlösningar i fråga. Ärligt talat så har jag knappast haft ett bättre jobb än nuvarande. En självständighet inom ramens regelverk.

Snacka om att jobba upp sig från scratch och vidare framåt, ett jobb som varierar dag för dag där det yttre är detsamma men innehållet varierar. Nu skall vi tydligen kompletterings handla för när jag tittar in i mitt kylskåp blir jag faktiskt mörkrädd dessutom ekar det där inne? Peppar peppar så har jag och min familj fått varit friska en längre tid, vilket är ett positivt kors i taket för vår del. En period var vi sjuka i omgångar flera månader i sträck där den ena avlöste den andre, det blev nästan snudd på sjuk humor av det hela? Den som skrattar bäst skrattar sist?

Bättre jobb kan man inte önska?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: På tal om det vädermässiga?

"Nu på morgonen kom det in en skvätt blötsnö som om vi ville ha det? Ner kom det i vilket fall som helst till mångas förtret, som efter...