13 februari 2022

I mina ögon får världen vara naken och oskuldsfull?

Kläderna gör mannen sägs det eller är det också en myt? Åtminstone förr då finfolket var just alltid finklädda, där arbetarna var just alltid blåklädda. Då vart det klädskillnad mellan herrskap och arbetare man såg vem som bossade. Idag kanske det ser lite annorlundare ut eller så smälter arbetarna bättre in på "gräddhyllan" nu än förr https://www.medarbetarportalen.gu.se/News/gu-journal/innehall/Nyheter+Detalj//guj-4-08--smak-och-stil-snarare-an-skryt-och-stalar.cid814680?languageId=100000&contentId=814680&skipSSOCheck=true? Livet har blivit bättre för en del sämre för några andra? Oftast är det klädkoder på typ kontor eller snarlika inrättningar. Hur skulle det se ut om fabriksarbetarna hade på sig finkostymen på ett stålverk tja jag bara undrar? Skulle inte funka någon dag i veckan, men å andra sidan tar man ju ut ett intelligent chipp ur bilens datorn med fina vita tunna handskar och kör felsökningskoder i datorn då behövs det minsann inga blåställ. Kanske är det dags att K-märka ordet blåställ för det känns som en gammal kvarleva som en stofil som försöker att överleva. Personligen anser jag att min egna klädstil är hopplöst ute tidlöst inne eller spårlös borta eller vad ni vill? Stilen smälter som sagt in i alla årtionden oavsett trender mode eller så, utan att jag egentligen har någon aning om det? 

Kör oftast med säkra kort som jeans tröja och jympaskor. Ibland, kan jag slå till med kavaj men bara i nödfall eller om situationen kräver det. Då är det såklart nåt alldeles extra ordinärt. Men lika ovanligt i mina ögon som en blåval i en insjö? Kostymen jag äger hade jag senast på mig när jag gifte mig för snart 20 år sedan, annars så är jag knappast någon "kostymnisse" i den meningen. Strävar inte heller efter det. Känner mig så jävla obekväm i ett sådant dyrt tygfodral, med detta fodral så tappar jag det mesta av min personlighet säkert 90 % av min pondus försvinner som fritt fall på tivolit. Min stil är mer åt det lätt ledig och luftiga hållet än strikt tråkig och korrekt. Annars tar jag på mig dom mesta variablerna inom min lediga klädkod som spänner över ett brett spektra. Man väljer så klart klädsel för fest social närvaro eller fritid. Lite stil måste man ha eller åtminstone kräva av mig, huvudsaken blir väl att man känner sig bekväm i sitt klädval. Dessutom har jag alltid jobbat i branscher, som alltid har haft en enhetlig klädstil för personalstyrkan.

Säkra kort angående klädseln?

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...