07 februari 2022

Känner mig som vanligt folk alla dagar i veckan?

Pommes frites denna smått klassiska belgiska national delikatess, har nästan gått och blivit svensk husmanskost men bara nästan. Denna rätt som i svenska ögon mätt klassas som skräpmatens okrönta konung är en grav hälsofara, men fan så gott alla dagar i veckan. Denna gourmé fyllda belgare har smygande nästlat sig in, som en flottdrypande mardröm rakt in i vårt traditionella svenska husmanskost sedan 60-talet.Självklart äter även jag pommes faktiskt mer än gärna fattas bara annat. Men kanske inte lika ofta nu som jag gjorde då under min ungkarlsperiod, då korv och pommes var en stående rätt i mitt forna ungkarlsliv, som jag mer än gärna alternerade med mosbrickan. Så varierad var jag, naturligtvis sköljde man ned den belgiska skräpmaten med litervis av bärs för att balansera det hela.

Dock inte belgisk bärs för den smakar inte okej enligt mig. På den tiden drack jag bärs som vatten, nu mera dricker jag bärs som vanligt folk eller? Men va fan är vanligt folk nu för tiden jag bara undrar? Rätten pommes har knappast haft det lätt genom åren värre blev det när hälsofreaks eliten propagerade om bannlysning, herregud då gick säkert försäljningen ned med 85 %? Jag var inte så lättlurad på den tiden eller så var jag det? Numera så inbillar jag mig att den gamla tidens hälsofreak har fått börja tänka om? Fan den där pommes var faktiskt inners inne riktigt jävla gott. Såklart äter man inte pommes alla dagar, man kan ju faktiskt variera kosten något?

Mer än gärna äter jag pommes?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: April april?

"Nu skall det tydligen bli kallare igen en period framöver där vårvärmen verkligen lyser med sin frånvaro och kylan med sin närvaro. De...