07 februari 2022

Min egna väg kan man sätta på kartan nu för tiden?

Ibland går man inte den rakaste vägen för det finns alltid gen eller senvägar? Lätt hänt att komma in på villovägar medvetet eller omedvetet https://www.mynewsdesk.com/se/tedestrand/pressreleases/omedveten-avsikt-eller-medveten-avsikt-skillnaden-mellan-det-goda-eller-det-onda-psykologi-eller-psy, om man nu tänker skynda på efter förhala nån grej av en viss anledning? Istället kanske man totalt har gått in i tjockdimman. Eller rakt in i väggen, som man säger nu för tiden eller direkt in i kaklet som vissa politiker uttrycker sig. Halkar på flottet och slår sig fördärvat temporärt eller för evigt? Min egna väg har varit som ett grötigt hopkok mellan olika bra och dåliga saker. En skopa socker här en skopa salt där. Oftast varken hackat eller malet som ett hoprafsat livslångt ofärdigt smörgåsbord. Som kanske inte alla gånger, har varit så himla genomtänkt. Med blandade lyckliga och olyckliga omständigheter det är ju så här livet ser ut för majoriteten. För en del andra kanske livet bara liknar en smarrig räkmacka så är det bara. 

Som obehindrat glider fram genom livet utan vare sig sorger eller bekymmer, så är det dessvärre inte för alla. Man kan var fattig på många olika sätt, som fattig på kärlek på omtanke på pengar på snus som jag är ibland. Herregud begreppet fattig kan man sätta in i så många olika sammanhang. Ett ord som lycklig kan också sättas in i diverse olika kategorier. Överlycklig som inte jag är men kanske borde vara? Underlycklig stämmer bättre överens med min verklighet en halvsanning med modifikation. Sällanlycklig är precis som det låter? Väldigt sällan som man är lycklig, men när man blir är man lycklig. Ingen överdrift precis där inte? Distanslycklig är möjligtvis, ett passande ord i dessa överjävliga corona tider. Man distanserar sin lycka med ett anpassat avstånd naturligtvis så blir man bara "trött i mössan" av alla nya via begränsade begrepp, i samband med tiden som vi råkar leva i för tillfälligt.

Min egna väg ut ur dimman?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...