02 februari 2022

En del av livet gör man på egen hand?

Det här med synliga och osynliga pengar, kan vara ett bekymmer för ett stort antal speciellt dom osynliga. Det är så lätt att dra kortet simsalabim vad händer? Ena affären efter den andra genomförs, man får krediter sms lånen haglar och mångdubblas https://www.viaconto.se/blog/tio-for-och-nackdelar-med-sms-lan-vad-du-ska-tanka-pa/. Man lånar hitan och ditan till slut sitter man där man sitter, fast förankrad i en skruvad rävsax. Till slut lånar man bara till att betala av en del av skulderna, kontentan blir slut att spiralen går snabbare ner till underjorden hallå vart har jag hamnat nånstans? Allt löses kortsiktigt, det som händer senare tar man då? En smått överjävlig situation som eskalerar, som få dessutom klarar klarar av på egen hand. Kanske var det lättare förr, då hade man kontanter på fickan det man har det hade man. En femhundring var blott en femhundring, tills man köpte någonting man såg sin status på ett annat sätt? 

Jag vet själv hur det är att vara i den närheten av en sådan jobbig situation, man kan hantera den hjälpligt så länge som man har jobb som genererar pengar. Själv får jag en skälig inkomst, så att man har kvar en hållbar marginal för ett fortsatt värdigt liv. Men annars så är situationen, som ett spöke som aldrig riktigt lämnar dig den är alltid närvarande. För övrigt kan man väl säga om min ekonomi att den är schysst stabil, som Dr. Alban brukar uttrycka sig. Den mannen om nån vet hur man uttrycker sig, det är faktiskt en ganska korrekt analys av min ekonomiska situation stabil men inte överflöd det skall gudarna veta. Den kanske inte är den allra bästa, men inte heller den allra sämsta. Så stabilt är ordet vi söker för dagen. Men allt kan hända ibland över en natt eller över en kafferast, det som man trodde att man mot förmodan ägde har plötsligt försvunnit genom ett knapptryck. När guldet blev till sand liksom.

Att klara sig på egen hand?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...