02 september 2022

I bästa fall så kommer det bara gott ur den här dagen?

Just nu befinner vi oss i en djupt jobbig lågkonjunktur som vi inte kommer ut ur, med skenande livsmedelspriser grymma elpriser och höjda alkoholpriser vem fan vill betala sjukt mycket för lite tomater inte jag i alla fall? Ändå ser man till att handla det billigaste det nyttigaste man hittar och kanske slänger på ett paket kaffe https://www.jdeprofessional.se/inspiration/kaffe/fakta-om-kaffe/ som även den har ökat katastrofalt mycket. Våran egen ekonomi är fortfarande någorlunda stabil på en begränsad skala men den kan förändras med situationen, bara en försmädlig outförsedd utgift kan få ekonomin att få slagsida och totalt förändra läget allt går numera på marginalens slaka lina där inget överflöd tillåts. Det enda överflöd som tillåts idag är förmodligen i bästa fall en födelsedagstårta med ett ljus i som symboliserar det antal år som jag idag fyller, kanske lite alkoholhaltiga drycker om jag har tur till aftonen inom familjens råmärken. 

Hur det än är så är det faktiskt min födelsedag idag så den kommer jag att uppleva i vilket fall på ett eller annat sätt och göra det bästa av den rådande situationen? Förra året vid samma tidpunkt kom jag hem med en fullskalig covid i från Uddevalla, så när min svärmor ringde mig för en stund sedan påpekade hon mycket riktigt att jag inte har varit frisk dom senaste födelsedagarna? Hon skojade till det hela ha ha ha med att nämna att jag kunde ha valt en annan dag att vara sjuk på lätt för henne att säga?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi fixar till andra advent till en pärla?

Idag har vi andra advent med lite marginellt snö på backen, någon minusgrad och svinhalt med betoning på halt så in åt helvete. När jag var...