03 september 2022

Ett akut problem har blivit till en eskalerande snöboll?

Sverige står inför en allvarlig finanskris den kommande vintern som kommer att bli allt för kärvt tufft för dom redan svaga i samhället som redan nu lever på marginalen. Ryssland stryper gasleveranserna mot omvärlden vilket såklart drabbar bland annat Sverige med högre elpriser, på nåt sätt känns hela den här situationen som ett sorts undergångs scenario? Det är högst uppenbart att Ryssland har ett mål med sitt agerande, där gasen https://www.regeringen.se/artiklar/2022/03/eus-importberoende-av-rysk-energi-maste-brytas/ är ett effektivt medel till att förändra många länders situation som är beroende av just gasen. Sverige är tack och lov inte värst beroende av gasen men det påverkas såklart Sveriges elförsörjning på sikt och framåt. Kriget har tagit en ny vändning nu utnyttjar Ryssland sina naturtillgångar som ett effektivt vapen, herregud är Rysslands mål att bli en kontrollerande supermakt som styr och ställer över länder som är helt beroende av leveranser av olika slag? 

Samtidigt som vi har ett hängande val över oss där vi inte har ett nys om utgången, där andra tvivelaktiga krafter stöter på och vill ha makten. Som jag har sagt förut så kan man inte längre rösta av tradition av hjärtat för partier som har fått anpassa sig efter nutidens rådande förhållanden, det som gällde förr gäller inte inte idag där politiken är anpassad efter omvärldens rörelse. Det kommer att bli betydligt tuffare i framtiden där allt har blivit dyrare där vården inte har hängt med äldreomsorgen har problem med att rekrytera personal, skolorna kämpar på i sin uppförsbacke för att få en chans till att klara kunskapskraven. Det hela tycker jag har eskalerat som en nedåtgående spiral vi kan bara hoppas på att mirakel sker här och gärna nu?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: April april?

"Nu skall det tydligen bli kallare igen en period framöver där vårvärmen verkligen lyser med sin frånvaro och kylan med sin närvaro. De...