19 september 2022

Sanningen vs. lögnen eller ingenting alls?

Sanningen finns där ute någonstans men var och vems sanning för vad? Frågorna hopar sig som bilisterna i rusningskön och svaren lika sällsynta som skruvade flodhästar https://www.pandaplanet.se/flodhasten-en-vattenalskande-jatte i Hjälmarens pöl? Alla letar vi väl efter någon sorts sanning må det än vara det kan vara om allt eller ingenting alls, den kan innehålla små universella korn av spröda ögonblick i ett skapande av en viss sanning? Eller så skiter sig allt totalt och ramlar platt fall ned och blir till en kletig innebörd av överkörda tomater i brådrasket. 

Lögnen däremot finns det mycket av ibland för mycket på närmre håll än man först trodde var möjligt, plötsligt dyker den upp som gubben i lådan från ingenstans och ställer till lika mycket oreda som en vindpinad storm i ett vattenglas. Lögnen kan finnas i många olika former och nyanser beroende på sammanhanget, ibland kan man måla om den med maskeringsfärg alltid lurar det någon? Själva sanningen i sig är en väldigt god tanke och en tanke god som nån, ibland kan även den svida som lukten av skållade råttor även den lurar alltid någon?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: April april?

"Nu skall det tydligen bli kallare igen en period framöver där vårvärmen verkligen lyser med sin frånvaro och kylan med sin närvaro. De...