01 september 2022

När sommaren krymper ihop till ingenting alls?

Nu kan man definitivt lägga sommaren bakom sig en sommar som trots allt har varit både varm varierad och behaglig, nu kommer en period med kalla nätter mornar med fina klara dagar med hög och höstlik luft allt andas förberedelse inför den kommande vintern. Det känns som en sorg att sommaren är över för det här året känslan är densamma år efter år, fast ju äldre man blir ju tyngre blir sorgen över den förlorade sommaren. I barndomen när man hade sommarlov var sommaren både lång och händelserik den ville liksom aldrig ta slut, nu för tiden har tiden krympt ihop till ingenting alls så kort så intensiv. Förr kunde man följa med alla årstiderna som en naturlig del i ens liv, nu för tiden har följsamheten blivit jobbigare där bland annat vintern endast är ett nödvändigt ont. 

Klart vill man ha sommar året om så bor man ju på fel ställe, mitt land Sverige upp i norden har vi växlande årstider där varje tid har sin charm förutom vintern som har mist sin kalla charm för mig. Snart är det även dags att plocka ihop våran spa pool det tänkte vi göra i början av oktober, än så hoppas vi kunna spa bada ett par gånger till vi har möjlighet att värma upp poolen till högst 40 grader. Men jag tänker inte bli som min pappa och min farfar som var vinterbadare av rang https://www.kry.se/din-halsa/kallbad-bra-eller-daligt-enligt-forskningen/ och doppade sig utan tvekan i nollgradigt vatten med glädje, den glädjen tänker jag inte ta ifrån dom men själva tanken på att vinterbada finns åtminstone inte på min världskarta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...