25 september 2022

Allt spretar åt olika håll till och med naturen?

En skön söndag med äppleplockning och päron dels skall vi koka äpplekräm äpplemos äpplechutney och gud vet allt naturligtvis även äppledryck äpplekakor och pajer, päronen kokar vi in och serverar med mint och grädde vi gör även päronkräm och diverse pajer. Även äntligen klar med en liten men naggande god renovering i badrummet, varit till tippen och slängt sjukt mycket bråte. Fixat en punktering på cykeln hann jag med däremellan det gäller att vara om och kring sig. Träden börjar allt mera på att skifta färg allt skiftar färg och fortare går det, naturen börjar på att förbereda sig för den långa vintern. 

Frugans mamma påpekade att det var mycket rönnbär, vilket i hennes värld betyder att det blir mycket snö och kallt? I dagens läge kan man inte längre förlita sig på den gamla bondepraktikan, eftersom vädret knappast är hackat eller malet längre utan mer av extremare slag åt olika håll. Tonårsdottern pluggar för fullt med inlämningsuppgifter men klagade i morse på växtvärk, minns själv hur det var när man själv växt ibland blev man inte människa på flera dagar på grund av smärtan. Mitt problem idag är att magen har växtvärk men som tur är det hanterbart, det är ju bara jag som stoppar i mig tyvärr måste jag säga så har jag ingen annan att skylla på?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu för tiden står träden fortfarande gröna?

Även en trotsig tonåring får krypa till korset med viss tvekan efter att ha varit ute större delen av dagen med skolans friluftsdag med skri...