21 september 2022

Helt enkelt är livet en konst utan skönhet?

Allting idag skall vara vinstdrivande på ett eller annat sätt, skolor sjukhus olika andra inrättningar inkluderas? Naturligtvis får det inte bli som i staterna där en vanlig ordinär operation kan kosta dig skjortan i värsta fall? Det får inte bli klass behörigheten som avgör vem som har tillträde till antingen sjukvården eller välfärdens alla kategorier över huvudtaget. Personligen tillhör jag troligtvis medelklassen https://sv.frwiki.wiki/wiki/Classe_moyenne men visst har skillnaderna vuxit mellan fattig och rik, där medelklassen står för sig själva i ett vakuum någonstans där mittemellan. 

Den stora frågan i sammanhanget är väl ändå, hur många som klarar den kommande vintern utan personlig konkurs? I mitt fall så finns det knappast något utrymme för några extravaganta utsvävningar, utan man får mer hålla sig på rätt sida om den strama budgeten vilken kan vara ack så svårt om man har en krävande tonåring i familjen? Än så länge funkar det bra, som tur är så är hon väl införstådd med den kärva ekonomiska klimaten vi just nu genomlever helt enkelt så får man rätta mun efter matsäcken.  
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ekon från gårdagens klang och jubel?

"Börjar smått på att repa mig från gårdagens klang och jubelförsällning, vi var hemma hos moster och hennes gubbe på middag där det ser...