04 september 2022

Den här söndagen är solen drottningen?

En småkall inledning på den här söndagen som följs upp med sol. Tempen visar på strax över 21 grader varmt, fortfarande kämpar sommarens sista spirande lustar på för att sedan falla platt fall inför höstens inträde https://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/arstider/host/host-1.1257. Just denna här brytningsperioden kan det vara i princip vilket väder som helst varken hackat eller malet? Idag tänker jag fortsätta med min kurering ifrån förkylningen som jag åkte på i torsdags där varje dag är en viss förbättring men inte helt okej. Troligtvis kommer jag att jobba i morgon men det beror helt och hållet på symptomerna, i mitt jobb skall man vara helt symptomfri annars får man inte jobba. 

Snart skall min fru börja göra iordning dagens kålpudding med egenplockade lingon med handplockade kantareller som kvällsmacka, nästa vecka planerar vi att åka ut till storskogen för att både plocka lingon gula kantareller och trattkantareller alla goda ting är ju tre? Har precis kommit hem efter en timmas intensiv gräsklippning pustar ut tittar ut över min klippta areal med fårad panna och finner den lika fin tät snudd på pedantiskt klippt som en golfgreen, hos oss finns det varken några robotgräsklippare eller andra robotar överhuvudtaget allt går fortfarande högst manuellt med finess.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: En lång långfredag?

"Förr i tiden i min barndom var långfredagen årets absolut tråkigaste dag ever, inga butiker var öppna inget överhuvudtaget var öppet s...