10 september 2022

I morgon är en annan dag?

I morgon är det dan för dagen doppare dan då förhoppningsvis folk går man ur huse för att lägga sin viktiga röst och göra sin demokratiska och medborgliga plikt, tack gode gud att vi än så länge lever i en fungerande demokrati men där saker och ting snabbt kan förändras? Dom jag har pratat med idag har deras politiska magkänsla varit oroväckande eftersom det är så jämt emellan blocken. Hur det än är så måste man samarbeta jämka och i vissa fall komma över partigränserna för en fungerande framtid det är ju det som vi strävar efter i slutändan. Naturligtvis så bombarderas vi med valfläsk av olika slag för att locka dom där som velar och är någonstans där mittemellan, det är ju den gruppen som kan vara det avgörande för utgången? 

I mitt fall så har jag saken helt klart för mig, men visst finns det fortfarande mycket kvar att göra för stabiliteten jämlikheten och framför allt den krackelerande välfärden. Hur det än är så är Sverige ett relativt litet land i Europa så vi måste anpassa oss efter omvärlden och är i stort sätt känslig för olika svängningar åt vardera håll? Nu är ju knappast Sverige självförsörjande på någonting, eftersom vi inte har någon olja vi måste exportera el även träprodukter av olika slag herregud ska inte Sverige som har sjukt mycket skog kunna försörja sitt land med virke?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...