18 mars 2023

Utdrag från dagbok: Det bottnar ur en viss grad av tillfreställelse?

"Lördag en dag som försmäktar eller en dag som suger skiten ur skorstenen det låter jag experterna tvista om? Hos mig är denna lördag en synnerligen blöt historia, det enda positiva i den tragedin är att det inte snöar inte heller kommer det ned isbark eller andra otrevligheter. Bor man som jag uppe i norden får man gilla alla sorters väderlekar annars kan man flytta till något gudsförgäten ö med bananrepublistiskt styre som via kroniska militärkupper kämpar om den korrupta kalle anka makten. I slutändan är det ganska sorgligt att skramlande vapen är det enda språk dom förstår? Det enda som jag skall göra idag är att följa med frugan ut i bushen för att plocka ris till påsken, i förrgår satt jag halva den vakna tiden med att babbla med olika myndigheter igår städade jag av bostaden snabbt och effektivt. Så därför har jag försatt mig i en tidsobestämd timeout med en viss grad av egenfrihet, förenklat kan man säga att jag gör vad jag vill idag vill jag pilla bort luddet i navelen så gör jag det utan att ens bli ifrågasatt.


Frugan sitter förnärvarande på en stol mitt i köket med färgat hår från brunt till blont, hon sitter där någon halvtimma innan det är dags för att skjölja av sig medlet. En relativt enkel uppgradering, själv färgade jag mitt hår en gång på åttiotalet men det slutade till sist med en total katastrof håret liknade mera övermogna morötter än en ljuvligt levande mörk färg. Till slut gick jag till frisören och bedyrade dyrt och heligt att jag var oskyldig till detta hemska verk, frisören skrattade och sa tyst för sig själv att så säger visst alla om dom har något att dölja? Skyldig eller ej så fixade frisören till min kalufs som han återskapade till sitt ursprung, sedan dess törs jag inte uppgradera mig utan jag förlitar mig på min tidlösa stil. På det stora hela så handlar allt vad vi gör om att finna den ultimata balansen som gör att vi kan gå vidare i våra tidsbegränsade liv. Lycka till på den färden säger vi i samklang."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...