29 mars 2023

Utdrag från dagbok: Den som inga pengar har?

"Det är för närvarande mycket som händer och sker i vår omkrets, nu sedans är tydligen ett gäng länstyrelser i landet utsatta för någonting? En stor polisinsatt är tillkallad för att ta reda på dess omfattning? Hur vi än skärmar oss för alla globala hemskheter, så kan vi aldrig helt skydda oss i från det. Det vara så enkelt att man träffar fel person på fel tid och på fel plats för att helvetet skall braka loss. Det har aldrig varit så här många skuldsaneringar som det är nu, folk får helt enkelt inte ihop sin ekonomi utan tvingar sig till andra tvivelaktiga lösningar som typ sms lån med höga ocker räntor. En dag ska man ju betala tillbaka skulden men då finns det inga pengar kvar? Även flera storbanker har gått omkull, och det speglar allvaret i den globala världen.


Själv kanske jag inte har världens bästa ekonomi men det går runt, men man får se till att rätta munnen efter matsäcken och köpa det billigaste tänkbara. Bara det faktumet kan få många människor att känna sig sjukt stressade och till slut bryta ihop psykiskt. Peppar peppar man får fortsätta att gå balansakten på slak lina, för det finns minsann ingen ekonomisk buffert att tala om. Självklart är allt det där djävligt stressande, inte minst för dagens ungdomar som måste prestera resultat över sin förmåga för att komma in på någon inriktning. Allt har förändras sedan jag gick i skolan då kunde man klara sig ganska bra med låga betyg, nu för tiden krävs det helt andra betyg för att åtminstone ha en teoretisk chans att komma dit man vill"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...