27 mars 2023

Utdrag från dagbok: När andra saker kommer i vägen?

"Det är ett djävla rännande med vinterjackan, för ett par dagar sedan hängde jag in den för gått i förrådet i morse fick jag plocka fram den igen då vi hade minus 8 grader. Sedan tittade solen fram och hipp happ steg tempen till nästan 10 plus, för att sedan falla fritt nedåt nollstrecket. Men trots detta hattande med vinterjackor och dylikt så har jag ändå gått snudd på 13 km hittills, det kan jag fan tycka är bra. När man är hemma så består oftast lunchen av filmjölk flingor och nån rostad macka därtill, för att sedan göra iordning riktig mat till kvällen. Tonårsdottern får visst stekt falukorv och stuvade makaroner till lunch idag, medans frugan tryckte i sig nån blaskig viktväktarsoppa med nån ensam grönsak i.


Den här typen av väder kan vara väldigt lömskt den invaggar oss i en falsk trygghet. Man tror att våren kommer på morgonen när man slår upp sina trötta korpgluggar, för att i nästa sekund bli djävligt besviken över snökaoset som kommer ned helt utan anledning. Tonårsdottern pluggar hela veckan ut för att sedan försvinna in i ett välbehövligt påsklov, själv är jag fortsatt sjukskriven 3 veckor till sedan kommer man mot förmodan få nån månad med halvtidsjobb tills jag tycker att allt känns helt okej igen. Utanför min fyrkant fortsätter världen att tumla runt med oroliga element, där det i stort sätt varje dag händer någon form av hemskheter med strejker kravaller och andra saker som rubbar balansen i helheten."
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Från då till nutid?

"Nyheterna handlar mest om fångutväxlingen med Iran prinsessans svenska sommar och mediavåldets inverkan på tonåringarna. Våldet eskale...