05 mars 2023

Utdrag från dagbok: Den dagen jag växlar upp kommer nog?

"Idag är det många som tittar och även åker Vasaloppet, ett nördigt evengemang enligt många. Frugan min har en frukost tradition i samband med Vasaloppet, där hon sitter i morgonrocken med en stadig frukost och bara njuter av ett myllrande folkhav som rör sig i diverse hastigheter. Mina erfarenheter av Vasaloppet är i stort sätt obefintliga, dels för att jag inte alls är intresserad av skidåkning dels vill jag inte plåga mig i 9 mil dels känner jag ingen press över att inte ha åkt loppet. Jag har nämligen ingenting kvar att bevisa för någon inte ens för min egen skull, ett annat år skulle jag ha cyklat Vätternrundan ett lopp på 30 mil. Men han jag skulle cykla med blev påkörd bakifrån någon vecka innan loppet så vi fick ställa in det. Ville inte cykla själv. Vasaloppet lär även i år bli en ledsam Norgehistoria med bara norrmän i toppen, vet inte hur dom får fram dessa åkare undrar om dom har nån framgångsfabrik som spottar fram åkare enligt löpande band principen?


Det närmsta jag själv har åkt skidor var i lumpen då vi slängde oss ut från Älvalens branta backar med militärens tvivelaktiga skidor med tung packning samt ett otympligt gevär på axeln, sedan den dagen i slutet på 70-talet så har jag inte ens åkt en meter skidor och tänker inte göra det heller nej gud bevare mig väl. Jag har lagt skidorna på hyllan för gott så att säga, redan innan jag hade någon karriär att tänka på. Underbart är liksom kort som Povel Ramel uttryckte det en gång i tiden. På tal om annat så har vi idag ett lagom alldagligt mellanväder med ett par plusgrader ett stabilt tråkigt väderläge i gränslandet, tydligen snöar det lätt i Dalarna om nu någon är intresserad av det?"
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...