30 mars 2023

Utdrag från dagbok: Någonstans i horisonten väntar nästa fas?

"Höll på att svimma när jag vaknade upp i morse, därför att jag möttes av en nästan 14 graders isande kyla som slog emot mig. Vet inte när det var så här kallt sedan men det var säkert sjukt längesedan? Men nöden har ingen lag åtmindstone inte för våran jycke Dino som stod och gnällde vid ytterdörren med sina bejande hundögon, man fick vara så snäll att klä på sig vinterkläderna och ge sig ut på dagens första av flertalet hundpromenader. Problemet är att jag har ömma känningar av mina benhinnor, troligtvis på grund av överansträngning? Så idag tänker jag minimera mina totala steg till runt 10000, gör jag runt denna magiska siffra så är jag mer än nöjd med den bedriften. Igår slängde frugan ihop en asiatisk köttfärsröra med magiska kryddor med salladslök strimlad vitkål självfallet vitlök sesamolja med mera, det som blev över blir såklart dagens lunch. Till kvällen blir det torskrygg och vanlig hederlig potatis, på senare tid har det vare klar fördel för kycklingrätter så nu klämmer vi in fisken som ett bejublat komplement i all det kulinariska.

Min rehablitering från min allvarliga knäskada går som förväntas bra, inom tre veckor skall jag börja jobba halvtid ett par veckor så det ser jag fram emot. Efter snart 4 månaders frånfälle med både rullstol kryckor duschstol och toalettförhöjning så kan jag snart börja gå vidare åt det mer normala som det var före olyckan. Tack vare en inbyggd envishet och en ärftlig tjurskallighet så har jag lyckats att kravla mig upp från en näst intill omöjlig sitaution, till att idag jobba mig framåt med både promenader och cykling för att få tillbaka min ursprungliga benmuskulatur som snudd på hade börjat förtvina och näst intill helt försvinna ut i intet? Någonstans i horisonten väntar jag på min kommande pensionering vägen dit är i mitt fall endast en handfull år kvar, sedan går man in i en för mig okänd mark där man får vara glad om man i bästa fall kommer upp ur sängen?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ekon från gårdagens klang och jubel?

"Börjar smått på att repa mig från gårdagens klang och jubelförsällning, vi var hemma hos moster och hennes gubbe på middag där det ser...