07 mars 2023

Utdrag från dagbok: Allt det andra kan vänta?

"För tillfälligt befinner sig min region i ett sorts vakuum ett lugnet före stormen läge, för i eftermiddag idag tisdag förväntas det komma in ett jävla otrevligt snökaosväder med svår blåst som krydda på moset. Enligt prognosen blir det mellan 10 till 20 centimeter snö, en hoper orangea vädervarningar i stort sätt över hela min region. Naturligtvis ingen höjdare för dom som vill ha vår nu, det är bara att bita i det sura äpplet och vänta ut det i mina ögon tråkiga scenariot. Förr eller senare blir det en vår för alla och allt vad det innebär med olika innebörder i spannet mellan glada och jobbiga, med pollen fästingar jobbiga getingar irriterande flugor med myggor gräsallergier och allt det andra? Varit ut med våran jycke Dino halv sju i morse i 11 graders kyla, och blev förvånad över att så många cyklade idag? Hur skall dom göra på hemresan i det förväntade snökaoset som drar in under eftermiddagen? Tja det är ju knappast mitt problem, men visst fan undrar man i sitt stilla sinne?


På eftermiddag skall jag iväg till mitt sista besök hos fysioterapeuten på sjukhuset för ett troligt träningsprogram på redskap, kommer säkert att slussas vidare efter detta till vårdcentralernas sjukgymnaster som kontrollerar mitt framskridande. Förhoppningsvis kan jag börja cykla lite lätt i slutet på mars det är åtminstone mitt mål i den här historien, för att i slutet av april komma igång med jobb igen. Har delat upp min skada i två delar en läkningsprocess och en rehabliteringsdel, nu befinner jag mig i del två med ett par idoga promenader med 1 krycka om dagen med jycken Dino sammanlagt landar jag på mellan 10-12000 steg. Vilket är helt okej i sammanhanget från att ha varit totalt fastklistrad i rullstolen, till att gå sjukt många steg så är det hur stort som helst"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...