26 mars 2023

Utdrag från dagbok: En och annan flygande vårprimör cirkulerar?

"I morse när jag vaknade var det typ 4 minusgrader ute och av gårdagens djävla intensiva snöande som gjorde att vi fick en skrovlig isgata som heter duga, när jag var ute med jycken Dino så trippade jag fram som värsta primadonnan en bambi på hal is. Det skulle se ut om jag halkade omkull och slet upp min snart 4 månaders långa knäskada, herregud den risken vill jag inte utsätta mig för. Men som vi alla vet så är det lika dant varje år, tills vädret har stabiliserat sig emot det varma hållet. Än är vi inte där men snart så, den som väntarnågot gott. Frugan är och hämtar upp tonårsdottern ifrån cheerleading som hon har börjat på, en resa från tidig gymnastik via ridningen så har hon till slut fastnat för bedömnings sporten cheerleading där den synkade helheten är ack så viktigt för resultatet. Min egna krokiga idrottsliga väg via brottning till boxning till både friidrott hockey och fotboll, till slut fastnade jag inte för någonting alls mer än tjejerna som hängde som mogna frukter kring min uppenbarelse. Det var på den tiden som jag var en brudmagnet, nu förtiden har den egenskapen krackelerat något men charmen finns fortfarande kvar om nu det är någon tröst i sammanhanget?


Igår så var det våffeldagen en god tradition men det missade vi medvetet, så det tar vi igen idag istället med nygräddade våfflor grädde och jordgubbsylt en kulinarisk svensk klassiker. Till kvällen tänker vi slänga ihop ugnsgrillade kycklingdelar med klyftpotatisar, vilket är en helt okej söndagsmiddag. Nu är vi plötsligt inne i sommartidens förlovade ögonblick, där förhoppningsvis naturens skönhet snart vaknar upp ur sin påtvingade vinterdvala. En och annan citronfjäril har luftat sina spröda vingar, en och annan förvirrad husfluga har dykt upp från ingenstans och tar för sig av sin plats i helheten. Utanför är det fortfarande minusgrader och himlen i horisonten är fortfarande gråmelerad, så troligtvis kommer det in ytterligare ett lågtryck med snöinslag"
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Från då till nutid?

"Nyheterna handlar mest om fångutväxlingen med Iran prinsessans svenska sommar och mediavåldets inverkan på tonåringarna. Våldet eskale...