28 mars 2023

Utdrag från dagbok: Efter hand blir allt som det ska vara?

"Fortfarande ruskigt kalla mornar som efter hand blir soligt och klart, men det väntas komma in ett nederbördsområde inom kort? Har vi riktigt otur kan det bli skit mycket snö, eller så får vi bara en bråkdel av vad expertisen påstår? Allt det där känns som slumpen i ett tärningsspel? Även idag har jag redan nu klarat av min dagliga träningsdos, men känner jag jycken Dino rätt så vill han ut ett par gånger till innan kvällningen. För tillfälligt har vi slängt i oss ett par korvar som lunch, frugan hastade iväg med lite projekt hos sin morsa. Tonårsdottern betar av sista delen i plugget innan hemfärden. Man låter sig luras av att fåglarna kvittrar därute, att solen lyser blekande kall från den klarblåa himlen. För rätt som det är kan naturen bara vända runt på en femöring och trolla fram värsta tänkbara snökaoset. Apropå snökaos så har Stockholmsområdet mycket av den vita varan för tillfälligt.


Nauren kämpar och stretar på där flera bestämda viljor vill ha sin röst hörd, kung bores makt börjar på att svikta till förmån för andra vädertyper. Till sist får han slokörad dra sig tillbaka till dit han kom ifrån? Jultomten har även i år gjort sin plikt, nu byter hen skepnad för helt andra arbetsuppgifter. Snart börjar vi närma oss april den månad där allt händer och sker, där blommor och bin konfronteras där romantiken når sin topp. Får man bara bort det vita kalla helvetet, efter det får naturen fritt spelrum att trolla fram sin underbara framtoning. Alla delar har sin bestämda plats i ordningen så har det alltid varit, men idag kan mänsklighen om den så vill sabba den helt och hållet."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...