11 mars 2023

Utdrag från dagbok: Det som är helt normalt är en konst?

"Passar på att njuta av den här dagen som har bjutit både på en slösande sol med korvgrillning och bubbel, har faktiskt fastnat i solstolen i ett par timmar och även med en smått harmonisk kroppslig närvaro. Idag känns livet på topp med ett par pigga hundpromenader i bagaget och en egen längre promenad för att känna om knät funkar och det börjar den göra. Blir allt starkare för varje dag som går, räknar med att gå utan kryckan om någon vecka eller så? Ett stort steg för mig personligen men ett litet marginellt steg för mänskligheten. Ikväll blir det till att kolla in den svenska mello finalen som är ett svenskt klassiskt "samling kring lägerelden" egenhet, där man sitter fastlimmade kring ett uppdukat bord med olika tillbehör och bara hoppas på att ens favorit skall sopa banan med sina medtävlande?

Sedan blir man såklart ledsen i ögat när man läser att mera snö väntas komma in under måndagen och eventuellt än mera snö under slutet av nästa vecka? Var lugn bara lugn det hela är högst normalt för årstiden, det lär snöa långt inne i april om det vill sig riktigt illa. Vi som har varit med ett tag vet att det här är helt normalt, oavett om man gillar det eller inte? Hur det än är så går vi ändå emot ljusare tider åtminstonde vädermässigt, men ser man sig omkring uti världen för övrigt så är den mörkare än någonsin förr. Med cyberhot terrorhandlingar och andra galna enskilda saker som rubbar den demokratiska helheten. På nåt sätt känns det som om man befinner sig i ett lugnet före stormen läge, och bara väntar på att det globala helvetet skall braka loss."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...