04 mars 2023

Utdrag från dagbok: En helg där all in får ett snacks face?

" Var ute strax efter klockan 7 i morse med jycken Dino, vädret var strax över minus 2 och det blåste näst intill storm. Älskar att vara ute tidigt med jycken dels slipper man alla hurtbullar i pastellfärgade 80-tals retrokopior dels alla pensionärer med fetlagda hundar som måste prata hela tiden dom unviker jag så ofta jag bara kan. När man är ute som jag gör så där pass tidigt så hinner man tänka på en hel del, att vi för närvarande lever i en värld där många faror lurar där många hot både cirkulerar inom det inre och det yttre. Att vi hela tiden måste vara på vår vakt att titta över axeln eller fokusera den döda vinkeln, i fall att någonting skulle hända bara så där plötsligt. Kanske har världen och inte minst vår omgivning både blivit kallare och definitivt hårdare, kort sagt vi huserar i ett osunt klimat bland tickande bomber och vandrande ostabila krutburkar.


Igår fredag hade vi verkligen fest då vi kalasade på vitlöksgratinerade havskräftor färska delikata räkor med het aioli på rostat bröd, idag blir det minst lika festligt då vi skall tillreda vitlöksfrästa räkor som förrätt samt små delikata kycklinglår med potatissallad vitt vin därtill mittemellan flikar vi in med glass och jordgubbar. Den kvinnliga delen av min familj vill titta på mellot i kväll, för min egen del är det skit samma men jag gör det för husfridens skull och såklart för den superba maten som serveras. Helgerna är helgonförklarade i min familj det är då vi går all in på livets goda frestelser, då vi med glädje grottar ned oss i allt det onyttiga som omger oss såsom snacks i alla dess oändliga former lösgodis i parti och minut. Det är på detta spektakulära sätt vi överlever den följdkommande veckans eskapader"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...