17 mars 2023

Utdrag från dagbok: Under dagen bildas en kamp för fortsättningen?

"Dagens väder gör dessvärre ingen människa glad med duggregn, men bättre än den snö som skulle komma enligt meterologerna. Det enda som kom ner kunde man lätt fylla en bägare med, det gjorde åtminstone mig ofantligt glad. Ärligt talat är jag jävligt trött på vintern på snön på kylan och allt det andra som tillhör årstiden. Allt måste över den där berömda tröskeln sedan kan det börja hända grejer lite varstans. Det är ju på våren som allt lever upp, till och med gamla trötta gubbar som jag får leendet att blomma ut så att det blir fånigt till slut. Idag är det fredag vissa har slutat jobbet andra har lagt läxorna i träda över helgen, för att ägna sig åt andra saker än bara tvångsmässiga saker? För min egen del så är det fredag varje dag i veckan, har man den positiva inställning blir livet liksom lite lättare att uthärda.


Denna fredag är mitt hjärtelag i shl hockey i kvartsfinal, där varje match blir en stram nagelbitare av rang där ingenting på förhand varken är givet eller självklart. Varje match blir en kamp för vinst, naturligtvis den som vinner mest kamper tar sig vidare till semifinalen som nästa steg mot guldet. Dagen till ära tänker frugan grilla gudomliga hamburgare med allting på, ett lagom tilltugg medans iskrigarna gör upp om herraväldet. Dom som inte gillar hockeyn får se på talang finalen som också avgörs ikväll, men som tur är kan man lätt spela upp programmet i efterhand. För oss frälsta är den efterlängtade kvartsfinalen höjdpunkten på en grymt lång säsong, det är nu det riktiga börjar där man sållar vetet från axet."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...