12 mars 2023

Utdrag från dagbok: När andra saker blir oviktigare?

"Kyrkklockorna från den närliggande kyrkan dånar som bara den, kan i princip väcka upp dom redan döda från den eviga sömnen. Min sköna söndag tänker jag inte tillbringa i någon kyrklokal, utan jag ska göra helt andra saker till exempel som att dammsuga hela lägenheten och göra badrummet. Det där med att göra badrummet är som en oskriven lag, en lag som tydligen bara jag ska följa? Det är som det är med den saken, det är bara att spotta i nävarna och rulla upp skjortärmarna och köra igång. Hur svårt kan det vara på en skala? Igår var det mellodags som i och för sig inte vi följer slaviskt, för en gång skull så vann rätt låt och rätt artist. En rutinerad melloartist som har vunnit spektaklet förr och även den stora eurovisionsfinalen.


Igår kväll grillade jag jätteräkor som först fick gosa in sig i en marinad till det en srirachamajonäs som var helt i världsklass, en grönsallad klyftpotatis och vitlöksbröd som serverades lagom till mellot. När jag gick ut med våran jycke Dino efter klockan 22 igår så var det värsta snökaoset ute, ett tag kändes det som om man var i Sibirien åtminstonde vädermässigt. På nyheterna i morse konstaterade dom att någon procent av alla våra skyddsrum var godkända, resten är väl sådana som används för andra ändamål men snabbt kan ställas om när nöden kräver det. Hoppas verkligen att man aldrig någonsin får använda skyddsrummen i vår fredliga demokrati, men läget idag är det osäkraste sedan 2:dra världskriget."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Från då till nutid?

"Nyheterna handlar mest om fångutväxlingen med Iran prinsessans svenska sommar och mediavåldets inverkan på tonåringarna. Våldet eskale...