16 mars 2023

Utdrag från dagbok: En seger kan definieras på många sätt?

"Har precis börjat återhämta mig från ett par dagars förkylning med hög feber och tandvärk i precis alla befintliga kroppsdelar i kroppen, till och med i mitt skadade knä hade jag ömmande tandvärk. Apropå tandvärk så börjar mitt knä kännas helt okej, så det är liksom på rätt väg. Det är faktiskt första gången på 3 dagar som jag kan vistas upp och dessutom är feberfri, vilket i sig själv är en seger. Apropå seger kan man väl knappast kalla morgondagens väderprognos för, enligt den väntas det komma in blötsnö i massor. Enligt mig känns det som en stort jävla nederlag, men precis som min mormor sa så måste allt skit komma ned först innan våren kommer. En tanke så god som nog.


Om en tag så har jag avverkat en 4 månaders seg jobbig och lång sjukskrivningsperiod med inbakad rehab, efter det så väntar mig en period med halvdagsjobb för att testa knäts hållbarhet. I mitt yrke krävs det en hel del rörelse både upp och nedför, så det blir bästa möjliga testet innan den riktiga verkligheten börjar. Pensionsåldern ökar för varje år som går. Dagens pensionärer har det förhållandevis bra, för dom finansieras av den gamla plitktroga arbetarklassen. När jag en dag går i pension så finns det säkert inga pengar kvar, pågrund av att dagens generation inte vill jobba över eller jobba över huvudtaget eller så jobbar dom på ett helt annat sätt som inte alls genererar pengar till min generations avgång. Läser man sitt pensionsbrev så blir man faktiskt rädd, i värsta fall kan man få jobba till över 70 år om man ska få ut några korvören överhuvudtaget efter ett långt och hårt arbetsliv."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...