05 mars 2023

Utdrag från dagbok: I nästa nivå snuddas smärtgränsen?

"En av dom stora frågorna bland många är vad är egentligen lycka? Naturligtvis helt omöjligt att svara på den är högst individuell i vilket läge i livet som man befinner sig i, är lycka pengar eller makt medel eller kärlek eller varför inte lyckan över att få vara frisk och vid sina fulla sinnes bruk. Definitivt en intern definitionsfråga. Min stora lycka är min familj mitt jobb och så vidare, pengar har jag inget överflöd av inte heller makten att göra om mitt liv eller stanna klockan som dessvärre tickar allt snabbare bort ifrån mig för varje dag som går. Nu under ålderns höst känns det som att sitta klistrad i ett allt för snabbt race som man inte ens kan påverka? Idag är min lycka att jag kan skratta mig lycklig över att min rehabtränging ger allt bättre resultat, om typ 1 månad kan jag för hoppningsvis förverkliga drömmen om att få cykla för första gången sedan olyckan i mitten av december förra året.


Frugan är helt såld på alla slags matlagningsprogram på tvn, vilket i hon hämtar olika influenser tips och ideér men idag söndag föreslog jag att vi skulle äta frukostkorv potatis med pepparrotssås. En klassisk svensk rätt som vi mer än gärna äter, vi är annars fast i ett globalt matverk från olika kulturer där man ibland försvenskar vissa rätter. Nackdelen blir att vårt svenska matarv går förlorad, fördelen kan vara att nästa generation återupplivar den och skapar nya svenska klassiska rätter. I min värld är jag uppväxt med genuin svensk husmanskost, men har medvetet brettad smaklökarnas upplevelser och lyft upp den till nästa nivå. Nu för tiden har vi minst ett par klassiska rätter på menyn i veckan, bara för att inte helt tappa kontakten med vår svenska matkultur som vi skall vara stolta över."
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...