27 mars 2023

Utdrag från dagbok: Snart tar ett gäng AI robotar över verkligheten?

"Det är många tonåringar som mår sjukt dåligt i dagens samhälle, där det ställs allt högre krav på prestation med en underton av ångest. Med den pressen är det många ungdomar som faller ifrån och hamnar i ett mentalt utanförskap. Allting idag handlar numera om att uppnå resultat, och där förluster är som ett misslyckande. Det var några kloka unga människor som i tv föreslog att ta med psykisk ohälsa på skolschemat, vilket jag tycker är en helt briljant idé konstigt att det inte är någon som har föreslagit det tidigare? Ärligt talat skulle inte min generation ha en suck i dagens hårda skolvärld, att förlita sig på gamla kunskaper är blasé numera gäller det att knyta an på dagsfärska rön. Beundrar min tonårsdotter som kämpar tappert i den allt hårdnande skolmiljön, det är nu som kunskaperna skall uppgraderas och bibehållas tills det är dags för vidare studier.


På min tid kunde man få jobb när och hur som helst, men det var innan datorernas tid då företagen var beroende av många arbetare. Nu för tiden digitaliseras allt och en förinställd maskin oftast en robot kan klara av ett gäng arbetares olika uppgifter. Företaget handplockar sin personal oftast dom med höga IT kunskaper med AI kompetens, med samlad spetskompetens krigar företagen om dom nyexaminerade en huggsexa av guds nåde. Det är alltid lätt att vara efterklok, men jag ångrar bittert mitt yrkesval på grund av den tidens rådande grupptryck. Skulle jag istället lyssnat på min inre röst, skulle säkert min yrkesroll varit någonting helt annan än den jag har idag. Men ironiskt nog så är mitt nuvarande jobb, det klart bästa som jag har haft hittills i mitt dryga arbetsliv"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...