19 mars 2023

Utdrag från dagbok: Allt runt omkring mig fortsätter att förvåna?

"Som jag nämde förut så är just söndagar heligt förskonade från jobb om man nu inte är tvungen vill säga av en eller annan orsak? I mitt fall så är jag privilegierad från sådana saker. Sen har jag den där lusten som ibland kryper fram ur sitt skrymsle och gör spontana oväntade saker, oavsett om det är söndag eller inte? När jag väl kommer igång med mitt riktiga jobb så småningom så gäller som alltid raka veckor måndag till fredag, helgerna är den stilla oas man så väl behöver. Den ohanterbara världen runt omkring mig fortsätter att rotera oroligt och ojämt, där dom mörka krafterna sätter käppar i hjulen på fridens änglamarker. Naturligtvis speglar den hårda ekonomiska tillvaron dom svåra sociala och mentala problemen som ploppar upp som flugsvampar. Kan förstå barnfamiljer som inte har råd att handla längre som måste ta lån för att finansiera dom andra skulderna, till sist hamnar man i obalans hos kronofogden.


Personligen har vägen fram till skrivandes stund inte varit speciellt rak och fin, utan mera krokig gyttjig och med en sjuhelsikes många långa tunga uppförsbackar att brottas med. Från barndomens uppväxt i ett framtidsområde där arbetarna skulle bo i ordnade lägenheter med bra komfort stora grönområden och befintlig kriminalitet. Idag när jag passerar detta barndomens guldplats så stöter jag på den misslyckade politiska migrationen och integrationen, där det kriminella blir vardagsmat för invånarna. Blir förskrämd och samtidigt bestört över att detta fina område på 60-talet har blivit så himla chanserat, över lag har min älskade stad hipp happ blivit till en av dom allra värst kriminellt drabbade någonsin."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...