08 maj 2022

Varken förr eller senare blir alla dagar i veckan bättre?

En helt okej dag hittills med ett strålande solväder ingen tillstymmelse vare sig till blåst eller regn, utan helt enkel en helt vanlig okej vårdag. Men så är det ibland i vår herres hage att det både kan regna oherrans mycket eller skapa solsken oherrans lite, men oftast överraskar vädret positivt. Nu är det en gammal fördom att vi i Närke alltid är gnälliga alla dagar i veckan https://sv.wikipedia.org/wiki/Gn%C3%A4llb%C3%A4ltet, så kan det förvisso vara fortfarande för en del av populationen. Det är aldrig bra varken förr eller senare bättre kan det inte bli bara sämre och så vidare? 

Tur är att den där försmädliga och fördomsfulla myten bara förblir en myt? Idag har jag faktiskt varken trädgårdsarbetat eller ens arbetat över huvudtaget, för det ska man inte göra när det är söndag. Jag kanske är gammalmodig av mig men jag tycker man skall helga vilodagen, när man som jag endast jobbar raka veckor. Frugan kom precis hem från sin systers sommarställe med en full påse med nässlor, på dessa taggiga primörer brukar vi göra en helt sagolik soppa med ägghalvor. En magisk vår rätt som sätter smaklökarna i full extas.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...