07 augusti 2022

Att sova sig i form är rätta melodin?

I morse tog jag mig en överdriven lång sovmorgon då jag vaknade upp runt 08.30 i vanliga fall brukar min jycke Dino knorra och berätta att han vill ut runt 07.30. Som sagt det gäller att sova av sig när man i morgon går in i den sista semesterveckan, för sen gäller väckarklockans lag 04.30 https://sv.newsogoos.com/publication/5727. Vi gick ut på våran vanliga morgonslinga och trodde att det skulle vara mer folk än vad det var? Men så var inte fallet det enda jag mötte på min dryga 40 minuters promenad var 2 flåsande motionärer som desperat segade sig framåt, jag tänkte i mitt stilla sinne stackars människor men det är min åsikt. 

Min motionsgrej är att jag skall prestera helst över 10000 steg om dagen så här i semestertider ligger jag på typ 12000, sedan när jag börjar jobba brukar jag dubblera stegen så att jag ligger runt mellan 23-25000 steg då jag i praktiken rör mig 9 timmar om dagen förutom frukost lunch och halv 2 fikat sedan cyklar jag hem. I min ålder är jag tacksam för gratismotionen vilket gör att jag känner mig alert större delen av veckan. Läste om att systembolaget skall höja priserna med omkring 2 % matbutikerna har redan chockhöjt sitt sortiment, det enda som inte riktigt har hängt med är lönerna som är kvar på samma blygsamma nivå som innan kriget. Det hela gör åtminstone i mitt sammanhang att min ringa lön gör att jag varken kan handla som jag vill eller ens dricka vad jag vill?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: April april?

"Nu skall det tydligen bli kallare igen en period framöver där vårvärmen verkligen lyser med sin frånvaro och kylan med sin närvaro. De...