24 augusti 2022

Hur mycket kan man gnälla på en skala?

Ännu en dag i kapärnaum försvinner snabbt utanför kacklar ett gäng kanadagäss vidare mot söderns nejder, dom känner på sig att nu är det dags att lämna det här kalla Sverige. Än så länge har vi fortfarande varma sköna dagar men med riktigt kalla nätter och mornar vissa dagar har jag bara typ 5 plusgrader, i morse hade jag 8 plusgrader men jag övervägde att fortsätta med shortsen för långbrallorna väntar jag med tills in nånstans i oktober? Herregud nu kan vi se fram emot en 5 månaders helvetiskt lång vinter men sen vet man inte hur mycket eller hur lite snö det kommer det vet man förstås aldrig? 

Man kan inte hellre förlita sig på den gamla bondepraktikan https://www.lindco.se/bocker/bondepraktikan-2/ där det bland annat står att om det blir mycket rönnbär så blir det hiskligt mycket snö, i dom här klimatförändringarna blir det antingen eller? Som att spela rysk roulette man vet inte när smällen kommer eller om den kommer, den måste självfallet komma för normalhetens skull? Utan vinter skulle nog vi nordbor känna att va fan är det inte nåt som fattas? Eventuellt inom en framtid inbillar jag mig att vi kommer att få 2 årstider en blötare en torrare både med det extrema i sitt innehåll.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När drömmarna lyfter?

"Alla har vi väl våra drömmar stora som små, kanske är det så att någon procent av alla samlade drömmar har gått i uppfyllelse? Oftast ...