29 augusti 2022

I bästa fall kommer morgondagen tidigt?

Politiker är faktiskt ganska intressanta fast dom inte ens vet om det själva, deras ord kan i bästa fall göra en markant förändring en sorts skillnad i mångas liv i sämsta fall kan den bara bana vägen mot undergången för minoriteten dom sämst ställda. Desto högre upp man kommer i den politiska rangordningen https://www.riksdagen.se/sv/sa-funkar-riksdagen/talmannen/talmannens-uppdrag/ man kommer desto viktigare är det att man måste hålla det som man lovar annars är man ute och seglar på okänt vatten? Om man skall ge sig på att definiera en politiker så kanske man kan säga att det är en person med många mål med breda visioner och vida värderingar, såklart med drömmar som måste verkställas här och nu eventuellt verifieras säkerställas och kanske uppgraderas efter hand? 

Om nu jag mot förmodan skulle bli en politiker vilket i sammanhanget är föga otroligt, men om det vore så skulle jag ganska säkert se till att förverkliga dom sämst ställdas förväntningar kosta vad det kosta vill. Just i skrivandes stund så gav regeringen 1 miljard till Ukraina som hjälp vilket är bra i sig själv ok ok ok , men jag tänker patriotiskt på alla svenska krakar i prekärt svårt läge som troligtvis kommer att gå under nu i vinter med hull och hår hur mycket pengar får dom så att dom klarar sitt uppehälle det skulle jag vilja veta några korv ören räcker knappast?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi fixar till andra advent till en pärla?

Idag har vi andra advent med lite marginellt snö på backen, någon minusgrad och svinhalt med betoning på halt så in åt helvete. När jag var...