30 augusti 2022

Det gäller att gå vidare trots olika plans nivåer?

Nu är det helt inne med att prata om normer https://extremkoll.se/artiklar/olika-normer allt man pratar om är norm relaterat på ett eller annat sätt oavsett vad det handlar om? När jag var ung i tidernas begynnelse så fanns inte ord som norm i min vokabulär inte i alla fall i den bemärkelsen, nu för tiden skall allt norm klassas vad man än skall göra det kanske är tidens trend vad vet jag? Självklart har vi på vissa plan kanske gått framåt sedan stenåldern inbillar jag mig, på andra plan står vi troligtvis helt stilla trampar vatten och vägrar gå vidare? Nästa plan gör vi byråkratiska mallar luddiga skisser på hur vi skall hantera ord som norm när den väl dyker upp? På många arbetsplatser lägger man in norm som en sorts värdegrund och utifrån den så jobbar men efter den, det kan handla om olika saker som hänsyn respekt tolerans förståelse och så vidare. 

Även jag som är en ingrottad 60-talist måste även jag anpassa mig efter den nya normen för stunden ett rättesnöre på hur olika saker skall vara se ut och snällt anpassa sig efter den oavsett om jag vill eller inte? Den gamla generationen som typ gammelmormor kan det vara sjukt svårt att ta in den nya generationens normaliteter, därför att det är den här tidens trend. Även vi som faktiskt råkar vara födda på stenåldern höst måste ut från våra arma grottor och ta tag i den nya verkligheten som kanske inte är helt kristallklar på något vis.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...