07 augusti 2022

När det löpande bandet har upphört?

Naturligtvis så har mänskligheten uträttat sjukt mycket bara på dom senaste 50 åren, faktiskt mer än vad mänskligheten har gjort under miljarders år innan med vissa undantag. Nu menar jag endast dom där viktiga sakerna naturligtvis har man kommit på nödvändiga uppfinningar under 100 år sammantaget. Sedan frågar man sig om alla uppfinningarna har gynnat mänskligheten exempelvis kärnvapen som är bra i fredstid för kraftförsörjningens skull i väntan på ett bättre alternativ men en dödlig mardröm i krigstid. 

Låt oss säga typ ett löpande band med 20 människor har genom åren kortats ned till 1 människa som har tryckt på några förinställda knappar, i framtiden kommer AI teknologins robotar sköta om det där löpande bandet där en annan AI https://www.europarl.europa.eu/news/sv/headlines/society/20200827STO85804/vad-ar-artificiell-intelligens-och-hur-anvands-det robot programmerar maskinskötar roboten? Vi kan inte stoppa den där skenande utvecklingens framtid som pågår där vi inom kort kommer att ha självkörande bilar flygplan bussar tåg och så vidare, samt en hel global värld som anpassas efter den rådande tekniken på gott och ont. Min generation kommer att vara den sista som har varit med från början med både den gamla och nya tekniken, som i sammanhanget känns som en era som långsamt försvinner från världskartan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Allt spretar åt olika håll till och med naturen?

En skön söndag med äppleplockning och päron dels skall vi koka äpplekräm äpplemos äpplechutney och gud vet allt naturligtvis även äppledryck...