19 augusti 2022

Om sommaren är kort är då vintern lång?

Det är minsann inte speciellt kul att göra någonting alls i denna här mardrömsliknande vädertypen, med en extremt hög luftfuktighet med olika typer av varierat regn med intensiv åska om vartannat. Det här känns knappast normalt om man nu jämför, men vad som är normalt i den klimatförändringen https://www.europarl.europa.eu/news/sv/headlines/society/20180703STO07129/sa-bekampar-eu-klimatforandringarna? Naturligtvis kan vi inte backa tillbaka bandet och börja tänka klimatsmart det är liksom sjukt försent, vi kan bara låta oss ofrivilligt dras med ned i det onaturliga förfallet. Man kan inte ens sia något om hur framtiden ser ut, den kan i princip kollapsa i morgon eller om 1000 år det ser liksom dyster ut på alla sätt och vis. 

Det är som den där dödssjuka patienten som man inte kan rädda, men man kan göra det bästa av den tid som är kvar. Om ett par timmar skall vi gå på en Tomas Ledin konsert här i Örebro det skall bli trevligt, men mindre trevligt är läsningen som väderappen ger att det typ regnar från konsertens början till morgondagens gryning hur kul låter sånt? Det kan man liksom inte göra ett skit åt, bara stå där i ösregnet och höra på Ledins hit sommaren är kort det mesta regnar bort hur trevligt låter inte det?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi fixar till andra advent till en pärla?

Idag har vi andra advent med lite marginellt snö på backen, någon minusgrad och svinhalt med betoning på halt så in åt helvete. När jag var...