11 augusti 2022

Idag sållar vi bort spetskompetens för solguden?

Solen står högt denna ljuvliga torsdag redan nu är det runt 27 grader varmt och varmare lär det bli under dagen, även i morgon och fram tills åtminstone onsdag nästa vecka garanteras sol utan regn. På måndag drar årets jobb säsong åter igång man mjukstartar första veckan för att sedan växla upp succesivt, kanske kan man unna sig ett par lediga strödagar framåt senhösten? Skolorna har ett par veckors ledighet kvar sedan kör även dom igång verksamheten, tonårsdottern kliver upp ett pinnhål i skolväsendet där det såklart ställs både högre kunskapskrav https://allastudier.se/tips-o-fakta/s%C3%A5-funkar-den-nya-betygsskalan-16599 och att bredda sitt register. Personligen hade jag inga problem med skolgången samtidigt som jag var sjukt skoltrött så kämpade man på, desto bättre betyg desto enklare var det att kunna välja och vraka. 

På min tid var det i stort sätt bara att knacka dörr på företagen, då dom frågade om det gick bra att börja på måndag den tiden är som sagt förbi. Idag gäller spetskompetens och handplockning från företagens sida, då man plockar ut den individ som skräddarsys just till den nischen. Pratade med sonen om framtidens scenario där vi i samklang konstaterade att AI är den stora grejen inom dom flesta områdena. Snart behövs det inga människor i verksamheten förutom dom skräddasydda programmerarna, i princip kan man sitta i en liten håla i typ Sverige och sköta AI anpassade i typ USA eller från vilket land du önskar. Framtiden kommer snabbare än vad vi först trodde var möjligt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu för tiden står träden fortfarande gröna?

Även en trotsig tonåring får krypa till korset med viss tvekan efter att ha varit ute större delen av dagen med skolans friluftsdag med skri...