16 augusti 2022

En utmaning blir att överleva årets klibbigaste dag?

Den här dagen har fan varit den klibbigaste på år och dar snudd på ett brutalt regnskogsliknande klimat, men för en stund sedan så öppnade sig himlen och hävde ur sig åtskilligt med regn på håll mullrar åskan https://www.land.se/djur-natur/myt-eller-sanning-12-livsviktiga-fakta-om-blixt-och-aska/ lite buttert i horisonten. Kanske kan den där buttra åskan rensa rent lite i luften och regnet är bara så perfekt för då slipper jag vattna det som är kvar av odlingarna. Jag tror att det här var årets första eller kanske till och med andra riktiga åskoväder åtminstone i min fyrkantiga region, där jag bor bortom när och fjärran men inte så himla långt ifrån nåt sorts paradis i varje väderstreck? 

Kan definitivt förstå om människor känner sig skit i sånt här klibbigt väder som varken gör från eller till, tacka vet jag ett lagom normalt väder men det är väl inget som man kan hoppas på i dessa miljöförändringarnas tidevarv? Vi börjar redan nu känna av extrema förhållanden som tokvarmt eller tokkallt, där lagom kallt slash varmt är blott historia kanske sånt som man berättar för barnbarnen i en snar framtid smaskigt värre? Tjejerna är iväg på årets första ridning på ett nytt ställe med nytt folk nya hästar och så vidare, kort sagt är allt nytt till och med inriktningen är ny det blir en utmaning för tjejerna som ser potentialen i det hela leve dom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: April april?

"Nu skall det tydligen bli kallare igen en period framöver där vårvärmen verkligen lyser med sin frånvaro och kylan med sin närvaro. De...