14 december 2022

Det finns en tid då mos görs?

Tystnaden är total snön har slutat falla även snöröjarna har tystnat tystnaden är så total att man nästan kan ta på den. En och annan trafikant slirar sig igenom min gata nån kanske slutar eller börjar jobbet, vi lever i en tid där våra arbetstider är väldigt varierande. Det kompakta mörkret är som en vägg trots att det har kommit sjukt mycket snö, i bakgrunden hör man ett gråtande barn i sin barnvagn säkert på väg hem från ytterligare en dagisdag. Har precis skalat klart potatis som jag strax skall sätta på idag blir det mos och strömming http://hungrig.nu/?p=24607. Frugan kommer hem om en stund och skall steka strömmingen vilket hon är världsbäst på, själv är jag en fena med moset. 

Ett bra mos görs av kärlek och ur kärleken föds det fram ett ljuvligt och väl avvägt mos som tänkas kan. Även i köket gör man det man är bra på för min egen del är jag inte lika duktig som frugan, som i stort sätt är en fena över alla plan och inriktningar tillsammans blir vi ändå ett fungerande team. Hustrun har sin mamma som bästa läromästare inom matlagningskonsten, fortfarande gör gamla svärmor en helt bedårande mat med smakerna på rätta ställena. En erfarenhet som växer fram under årens lopp personligen är jag själv inte ens i närheten av dessa damers kaliber. Efterhand ska vi bara sjunka ned i soffans välbehag och bara få njuta både av varandras uppenbarelse och kvällens härligheter resten överlåter jag till fantasin.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...