25 december 2022

Vem räder den ryska björnen?

Man vaggas in i en falsk trygghet i och med julhelgens frid men runt omkring oss fortsätter ändå kriget rasa, den skenande inhemska kriminaliteten https://bra.se/statistik/statistik-utifran-brottstyper.html ökar okontrollerat med idel skjutningar. Vi kommer att leva i vår interna julbubbla tills vi är redo igen att möta den råa kalla verkligheten som faktiskt finns utanför bubblan, i ett sönderfallande samhälle där utslagningen är mer märkbarare än någonsin förr. Oavsett vilket partisystem som styr landet så kan vi aldrig skapa den där trygga goa sociala balansen, utan vi är helt i händerna på omvärldens ned och uppgångar självklart spökar det där jävligt onödiga kriget våra förutsättningar. 

Det hotas om allt möjligt från den elaka ryska björnen som tror dom kan göra allt möjligt vilket dom i praktiken också kan, så än en gång kan vi bara avvakta läget med den blågula hårt knutna handen i byxfickan. Inom kort väntas det in utsocknes fikagäster för lite samklang i ett par timmar, än en gång skall jag försöka samla mig och vara trevlig vilket är svårt i mitt smärtsamma läge. Eftersom jag inte är någon pillertrillare av rang så får jag dopa mig på andra sätt såsom alkoholhaltiga drycker, va fan det är ju bara jul en gång om året då gäller det att eventuellt falla med fanan i topp.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...