15 december 2022

Hoppet kan komma vilken dag som helst?

I dagsläget känns det som om man går på en slak lina en limbosituation där minsta vindpust kan få oanade konsekvenser. Europa står inför ett eventuellt storkrig där Ryssland tänker ge sig på NATO, för varje dag som går matar man på osäkerheten om vad som skall hända? För närvarande lever vi alla i en falsk säkerhet där vi lunkar på i vår vardag med våra egna interna bekymmer, hur det än är så kan det smälla vilken dag som helst oavsett om vi är förberedda eller ej? Med den otrygga vetskapen går vi vidare och samtidigt hoppas man såklart på att allt det där otäcka får en positiv vändning. Har vi inte kommit längre i vår evolution https://www.djur.cob.lu.se/Svar/Evolution.html än att vi tror att krig skall lösa våra problem då är mänskligheten jävligt illa ute, min generation har varit lyckligt lottade och förskonade att undvika krigets fasor på nära håll och så skall det fortsätta. 

Samtidigt kämpar europas sista diktatorer med sin överlevnad tills sista hittar dom ingen utväg och drar dom med sig all mänsklighet i fallet. Herregud jag vill inte låta undergångsteorin få ta överhanden, men jag erkänner samtidigt att man måste hitta det där sista positiva halmstrået för en åstadkomma en varaktig fred. Kanske vill man bara glömma det här året och hoppas på att nästa år ser betydligt ljusare ut, att mänskligheten kan komma tillbaka på rätt köl igen ingen vore gladare än jag i så fall. Utanför mitt fönster börjar den bleka solen resa sig över hustaken men det kalla består och kanske får vi en behaglig vinterdag till slut att se fram emot, med glada barn i pulkbacken med glada människor som pulsar rödmosade fram och åter i snötäcket det är sånt man vill se än ett förödande krig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...