19 december 2022

Det sista jag önskar mig är att slita hund?

Allt eftersom dom klassiska "måste göras" traditionerna nedmonteras men återuppstår i andra smidiga handlingar, som att köpa en naturtrogen färdigslingrad julgran istället för att hugga en i skogen som tappar 75 procent barr efter nån dag. Att köpa den färdiga välkryddade julkorven istället för att frugan och svärmor skall slita hund med självtillverkningen att näthandla sina julklappar istället för att springa omkring som yra lealösa höns i fullsmockade gallerior där alla i praktiken nyser och snorar. Allt går att förenkla med smarta lösningar och göra att hela julkänslan inte förvinner i lika delar stress nojig prestationsångest https://mindler.se/angest/prestationsangest/ den tabben går man på varje år. 

Denna jul blir så himla minimalisk som en jul kan bli men en jul blir det ändå dels på grund utav mitt nya skadeläge men även vi har kommit upp i en ansenlig ålder då man bara vill ha en lugn och fridfull jul, utan den alarmerande stressen vid sidan om denna hetsjakt in i det sista på klapparna konstigt att man alltid är ute i sista minuten man lär sig aldrig? Det enda man vill göra är att sitta där lugnt filharmoniskt i stugvärmens sköte och smutta på årgångs glöggen knapra på sin pepparkaka med ädelost ta ett fikon med jämna mellanrum och känna att allt det där andra är under super kontroll.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...